Wie ben ik en wat doe ik ?

 "Kefalé de Cheires"

(Oud-Grieks: "Hoofd en Handen")


 Na mijn academische studies in geologie en geofysica, volgde ik ook professionele opleidingen in 2 richtingen van de lederambachten, namelijk:  “schoenen- en laarzenmakerij” en “zadelmakerij” voor paarden.

Tevens ben ik ook autodidact.

 

Mijn interesse en aandacht gingen hier voornamelijk uit naar de creatieve aspecten in deze ambachten alsook naar alle andere facetten zoals wetenschap, techniek, filosofie en  geschiedenis die hierin terug te vinden zijn.

 

Hierdoor vind ik elke nieuwe opdracht weer een nieuwe uitdaging en ontdekking waarin ik mij met volle interesse en inzet investeer zodat elk stuk niet alleen telkens uniek is maar ook een echte ziel krijgt.

 

Alles is door mijzelf handgemaakt en op maat!

 

Lederambachten zijn één van de oudste beroepen die door onze voorouders vanaf de prehistorie werden uitgeoefend voor de aanmaak van kleren, schoenen, diverse gebruiksvoorwerpen en sieraden. Later vindt men ze ook erg terug bij de gedomesticeerde dieren, voornamelijk dan zadels, teugels, enz. ... bij de paarden van de cavalerie.

 

Aangezien de geschiedenis onvermijdelijk verbonden is met deze ambachten en het leder onder al zijn soorten en vormen, hebben de meeste van mijn creaties of toepassingen dan ook dikwijls iets historisch in zich.

 

Elke vraag voor een nieuw project wordt aandachtig en met de nodige diepgang bestudeerd om tot het gevraagde resultaat te komen. Dit door op elk moment rekening te houden met de regels van de ambacht en met respect voor het eventuele historische karakter van het onderwerp.

 

In gezamenlijk overleg wordt er zo steeds gezocht naar de beste persoonlijke oplossing op maat.

 

Adviesen uitleg worden steeds gegeven indien gewenst, ook na verkoop ervan!

 

De grootste voldoening bestaat er voor mij in een kwalitatief geslaagd werkstuk af te leveren! Dit is dan ook mijn ultieme doelstelling.

 

In de mate van het mogelijke probeer ik daarom ook steeds de afgesproken leveringstermijn te respecteren.

 

Ik gebruik enkel hoogwaardige leders en producten en bij voorkeur van Belgische origine.

 

Mede hierdoor zijn mijn werken steeds van

een zeer hoge kwaliteit!

 

De combinatie van meerdere beste ambachtstechnieken met hoogwaardigere grondstoffen en materialen van nu, zullen zelfs een veel kwalitatiever werk afleveren dan de oorspronkelijke historische stukken! Voorbeeld: de zadelovertrekken in leder voor oude motoren.

 

Restauraties en herstellingen van lederen voorwerpen doe ik eveneens!

 

Door een bestelling bij mij te plaatsen, kiest u tevens voor exclusiviteit, kwaliteit, ecologische duurzaamheid en “fairtrade” van Belgische origine!